OSTEOPATHIEPRAKTIJK EDE
06-49604527

Babies

Baby's kunnen erg gevoelig zijn voor klachten. Met zachte technieken kunnen wij uw baby behandelen.

De geboorte van een baby is meestal een bijzondere gebeurtenis. Toch is het één van de meest stressvolle momenten in een mensenleven. De baby moet zich bij de uitdrijving draaien en ondervindt daarbij weerstand van het bekken en de bekkenbodemspieren van de moeder.

De schedel van de baby is daar gelukkig op berekend doordat de botstukken van de schedel over elkaar kunnen glijden. Deze vervormingen van het hoofdje verdwijnen meestal op een natuurlijke manier. Als de inwerkende krachten of weerstand echter heel groot geweest zijn of als er hulpmiddelen (bv vacuümpomp of tang) aan te pas zijn gekomen, kan het zijn dat de botstukken niet vanzelf op hun plaats terugkomen. Ook de houding in de baarmoeder tijdens de zwangerschap kan hiervoor verantwoordelijk zijn.

Het hoofd en de wervelkolom zijn echter niet de enige lichaamsdelen die onderzocht worden.
Net zoals bij volwassenen wordt zowel het bewegingsapparaat, de inwendige organen en het cranio-sacraal systeem onderzocht en behandeld. Het osteopatisch onderzoek bij baby's bestaat uit zachte technieken, is pijnloos en werkt ontspannend.

Een aantal veelvoorkomende klachten zijn:
- ontroostbaarheid
- huilbaby's
- reflux klachten
- overstrekken
- voorkeurshouding
- darmkrampjes
- schedelvervormingen

Wilt u meer weten over de behandeling van kinderen dan kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 06-49604527 of via ons contactformulier.

baby2

babies

kind

kinderen

volwassene2

volwassenen

zwanger

zwangeren

sporter2

sporters