OSTEOPATHIEPRAKTIJK EDE
06-49604527

Osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeswijze voor baby’s, kinderen en volwassenen. Wij gaan wij uit van een holistische visie en beschouwen het lichaam als een eenheid. Binnen deze eenheid onderscheiden we drie systemen waarvan het functioneren onderling afhankelijk is en in evenwicht moet zijn. De drie systemen zijn:

De drie systemen zijn:

- Het pariëtale systeem: dit is het bewegingsapparaat met de gewrichten, spieren, kapsels en pezen.
- Het viscerale systeem: dit zijn alle organen, omgeven door de vliezen (fascia) die op hun beurt weer verbonden zijn met de andere structuren in het lichaam.
- Het cranio-sacrale systeem: dit is de schedel, de wervelkolom, het heiligbeen met de hersenvliezen en het ruggenmergsvlies.

Als osteopaat onderzoeken we de kwaliteit en de bewegingsmogelijkheid van deze systemen en zoeken naar relaties met uw klacht. Met beweeglijkheid bedoelen we niet alleen het voortbewegen van de mens, maar ook de beweeglijkheid van de weefsels, spieren en botten ten opzichte van elkaar. Dit geldt ook voor de inwendige organen (peristaltiek, ademhaling, orgaanbewegingen onder invloed van de ademhaling) en voor de lichaamsvloeistoffen (bloed, lymfe, hersenvocht).

Het lichaam blijft gezond zolang de weefsels soepel, elastisch en beweeglijk zijn en de vloeistofstroom rondom de weefselcellen intact blijft. De kwaliteit van het weefsel wordt immers bepaald door een goede drainage/circulatie die onder andere de aanvoer van voedingstoffen en de afvoer van afvalstoffen waarborgt. Bewegingsverlies kan worden veroorzaakt door een ongeval, ziekte, operatie, stress of slechte voeding- en leefgewoonten. Door de gevonden bewegingsbeperkingen te behandelen en het evenwicht tussen de verschillende systemen te verbeteren, geven we het lichaam de mogelijkheid zichzelf te herstellen. We maken hierbij gebruik van een uitgebreide kennis van anatomie, fysiologie en pathologie.

baby2

babies

kind

kinderen

volwassene2

volwassenen

zwanger

zwangeren

sporter2

sporters